Elke fotoshoot is een FEESTJE!

Kledingtips en meer

Je hebt een fotoshoot bij mij geboekt! Leuk om te doen én fijne herinneringen voor later.
Al snel komt dan de vraag “Wat doe ik aan voor de fotoshoot?”.

Lees deze kledingtips maar eens door en je hebt gegarandeerd een supertoffe look tijdens de shoot.

~ Het állerbelangrijkste kledingadvies dat ik je kan geven is: trek vooral iets aan waar je je prettig in voelt. Kleding waarvan jij vindt dat je er mooi in bent, doen je dat heerlijke gevoel ook uitstralen. En dát zie je terug in de foto’s. 

~ Probeer drukke prints zoveel mogelijk te vermijden. Hele drukke prints leiden enorm af van hetgeen waar het uiteindelijk om gaat in de foto: jullie zelf! De aandacht gaat naar de print en het gezicht erboven valt dan minder op. En dat is natuurlijk jammer! Hetzelfde geldt voor logo’s en teksten op kleding.

~ Als je met meerdere personen op de foto gaat, is het altijd leuk om de kleuren enigszins op elkaar af te stemmen. Probeer dit natuurlijk wel af te stemmen op jullie eigen smaak, dat is wel zo leuk! Je kunt bijvoorbeeld denken aan allemaal pasteltinten dragen, of juist allemaal in verschillende tinten grijs, gecombineerd met wit. Of juist allemaal aardetinten. Je kunt je fantasie de vrije loop laten! Lichte frisse kleuren werken over het algemeen het beste! Sombere en donkere kleuren komen ook op de foto somber over.

~ Als we buiten de fotoshoot gaan doen, is het goed om na te denken over de omgeving van de locatie. Gaan we bijvoorbeeld in het bos fotograferen, dan is het misschien niet slim om groene kleding uit te kiezen. Mooier kan het dan zijn om een contrasterende kleur te kiezen tegen het groen.

~ Schoenen, je kunt niet zonder… Probeer rekening te houden met de locatie, wanneer je je schoenen voor de fotoshoot uitkiest. Met hoge hakken op het strand sta je niet heel erg prettig, maar in de stad kan het juist weer supertof zijn om een paar pumps in een toffe kleur onder een donkerblauwe jeans te dragen. Soms is het ook leuk om een paar foto’s met blote voeten te maken, zoals in het gras of op het strand.

~ Accesoires, props en/of extra styling

Vergeet je accessoires niet! Daar hoef je natuurlijk niet mee overboard te gaan, maar een sjaaltje, hoed, een extra vestje of jasje kan je net die nonchalante of juist chique look geven waar je naar zoekt. Door op een aantal foto’s de accessoires te gebruiken en op een aantal niet, creëer je direct extra variatie in je foto’s.
Natuurlijk geldt ook hier dat de accessoire wel een beetje bij je moet passen. Je moet je er lekker bij voelen!
Je kunt nog meer styling aan je foto’s toevoegen, denk maar eens aan de lievelingsknuffel van je kindje, een bal/vlieger of een mooi picknickkleed. Heb je zelf ideeën voor een gestylde fotoshoot? Ik hoor het graag. Niets is te gek!

En tenslotte: Geniet! Geniet van de voorbereidingen voor de shoot, geniet van de shoot zelf en geniet van de foto’s die na afloop jouw kant op komen!

Heb je nog geen fotoshoot bij me geboekt, maar heb je na het lezen van deze kledingtips zin gekregen in een shoot?

Neem dan vandaag nog contact met me op om een afspraak te maken!

error: De inhoud is beveiligd!