De wens van Jesse

16 september werd ik gebeld door KRO/NCRV… of ik wilde meewerken aan een wens van een jongen uit Hoorn. Het was voor het programma “Betreden op eigen risico”, een jongerenprogramma dat (bucketlist)-wensen van kinderen van 11 tot 15 jaar vervult.

Na uitleg van de wens, hoefde ik niet na te denken en heb meteen JA gezegd. Deze wens was zo bijzonder en speciaal, daar wilde ik graag mijn steentje aan bijdragen. Het ging om Jesse, een jongen van 12, die een verdrietige periode in zijn leven heeft meegemaakt. Anderhalf jaar geleden is zijn zus namelijk overleden. Zijn wens was een mooie foto van hem, zoals hij nu is, mét zijn zus, toen ze nog gezond was en prachtig haar had.

Jesse’s lievelingsfoto van zijn zus is in de tuin van zijn opa en oma gemaakt. En… daar gingen we 24 september dan ook de nieuwe foto maken; op dezelfde schommel waar Sanne 3 jaar geleden op zat. Wat mooi, speciaal en emotioneel tegelijk. Jesse’s broertje Levi mocht uiteraard ook op de foto. En wat deden ze het goed!

Na de fotoshoot ben ik thuis aan de slag gegaan om de 2 verschillende foto’s tot 1 geheel te maken. Dat viel nog niet mee…. ten eerste waren de weersomstandigheden van beide foto’s heel verschillend (zonnig en bewolkt). En ten tweede lag de kwaliteit van beide fotobestanden ook ver uit elkaar. Maar met veel geduld (waar ik gelukkig veel van heb) en precisie kom je een heel eind. Ik ben tevreden en Jesse ook!

 

Je kunt hier de hele aflevering van “Betreden op eigen risico” bekijken. Uitgezonden op NPO3 op zaterdag 19 oktober 2019. ► Vanaf 13.41 min. zie je de wens van Jesse.

De tv-opnames van de fotoshoot:

Een paar scenes uit de tv-uitzending:

Alle mensen die aanwezig waren:

De 2 foto’s samengevoegd:

Het resultaat op berkenhout geprint:


7 gedachten over “De wens van Jesse

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.