Elke fotoshoot is een FEESTJE!

Basiscursus Fotografie [1 dag]

Je kent het waarschijnlijk wel; je hebt een dure camera gekocht met veel mogelijkheden, maar uiteindelijk gebruik je alleen maar de automatische stand. Zonde natuurlijk, want daarmee haal je niet alles uit jouw camera én jezelf! Fotografie is namelijk een samenspel tussen camera en fotograaf. Jij, de fotograaf, hebt een beeld in je hoofd en de camera gaat dat plaatje voor je maken. Maar als je jouw camera zelf zijn eigen gang laat gaan op de automatisch stand, dan is het resultaat niet altijd wat jij voor ogen had. Daar kun je nu verandering in brengen! Ik leer je in 1 dag hoe jij je camera handmatig kunt instellen. Geen moeilijke termen, maar gewoon in begrijpelijke taal. Het lesgeven stroomt namelijk nog steeds door mijn aderen, ook al ben ik ruim 10 jaar geen leerkracht meer…
Ik geef de basiscursus graag 1 op 1, maar gezellig samen met je partner of vriend(in) kan natuurlijk ook!


  • basiscursus fotografie 1 dag
  • basiscursus fotografie 1 dag
  • basiscursus fotografie 1 dag

Het eerste gedeelte (ochtend) bestaat uit de theorie. Met behulp van tekeningen, foto’s en video leg ik de werking van een fotocamera uit. Daarnaast leer ik je, met behulp van je eigen camera, hoe je de verschillende standen en knoppen instelt en gebruikt. Tussendoor kun je meteen al je vragen stellen.

Je leert het meest als je lekker aan de slag gaat. In het tweede gedeelte (middag) staat dan ook het praktijkgedeelte op de planning. Op een zelfgekozen locatie ga je heel veel oefenen met allerlei instellingen en ondertussen mag je me het hemd van het lijf vragen.

Wat leer je allemaal?

  • de termen diafragma, sluitertijd en ISO
  • juiste belichting in iedere situatie
  • compositie aandachtspunten
  • focuspunten (scherpstellen)
  • witbalans (de ‘kleur’ van je foto)
  • én misschien wel het allerbelangrijkste van alles ‘Hoe stel je alles in op jouw eigen camera

Wat is de locatie?

Ik kom bij je thuis (omgeving Hoorn*) om de theorie haarfijn uit te leggen. Het praktische gedeelte vindt grotendeels buiten plaats en de locatie wordt in overleg bepaald. Dat is namelijk afhankelijk van je interesse (natuur, architectuur, personen etc.)

*andere locatie is in overleg ook mogelijk

Wat heb je nodig?

Voor deze cursus heb je geen voorkennis nodig. Uiteraard wel een camera; de cursus is geschikt voor alle spiegelreflex-, systeem- en geavanceerde compactcamera’s met een A of Av, S of Tv en M stand.
Ik vind het fijn om af en toe het één en ander op te kunnen zoeken over jouw camera; dus de handleiding mag je klaarleggen.

Wat is je investering?

Naast een warm huis en een kopje koffie, is de investering € 149,- (1 cursist; extra personen € 50,- p.p.). We starten (in overleg) rond 9 uur en eindigen zo rond 16.00 uur. Bovendien ontvang je een mapje met een samenvatting van alle besproken informatie. Handig om als naslagwerk te gebruiken. Mochten er na de cursusdag nog vragen opborrelen, dan mag je die uiteraard altijd stellen.Emmy

Een tijdje geleden een hele leuke cursus fotografie gehad van Corina. Het was een hele gezellige en leerzame dag. Ik ging er blanco in en heb er echt veel van geleerd. Van automatisch nu naar manueel. Ik raad het iedereen aan die meer van fotografie wil weten en leren. Dank je wel Corina voor de leuke en leerzame dag.

Daniëlle

Een leerzame basiscursus fotografie bij Corina gevolgd. Corina haar enthousiasme over haar vak is aanstekelijk. Ze legt dingen helder uit en combineert dit met overzichtelijke documentatie die als naslagwerk gebruikt kan worden. Ze verdiept zich in de door jou gebruikte camera en zoekt uit hoe je deze het beste kunt gebruiken. Echt een aanrader!

Peter

De afwisseling van theorie en praktijk vond ik erg prettig. Ik heb enorm veel geleerd over de functies en instellingen van mijn camera. Corina legt alles duidelijk uit en beantwoord helder alle vragen. Vanaf nu nooit meer in de automatische stand!

error: De inhoud is beveiligd!